Dual Pathway Horse Coaching

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 09:43

Dual Pathway Horse Coaching

Ben je op zoek naar een goed onderbouwde methode die je kan helpen bij het bereiken van persoonlijke groei en ontwikkeling, en wil je hierbij de meerwaarde van dieren- en paardencoaching integreren?

 

Wat is Dual Pathway Horse Coaching?

 

Dual Pathway Horse Coaching is een holistische benadering die de kracht van paarden combineert met cognitieve coaching om je te begeleiden naar zelfontwikkeling en zelfkennis. Het resultaat is een weerbaardere, flexibelere en zelfverzekerdere benadering van moeilijke situaties in het leven. Anders gezegd, je zult sterker en veerkrachtiger in het leven leren staan.

"Dual Pathway" verwijst naar het idee van twee parallelle wegen of paden die samenwerken om een gewenst doel te bereiken. In het geval van Dual Pathway Horse Coaching kunnen deze twee paden bijvoorbeeld het innerlijk bewustzijn en het fysieke bewustzijn vertegenwoordigen, die samenwerken om persoonlijke groei en ontwikkeling te bevorderen.

Dual Pathway Horse Coaching is een uitgewerkte methodologie gebaseerd op cognitieve en psychosomatische theorieën. Het combineert de observerende en interactieve mogelijkheden van paarden met cognitieve coachingstechnieken om een diepgaande verkenning van zowel ons innerlijk als ons fysiek bewustzijn mogelijk te maken. Door ervaringsgerichte methoden toe te passen, biedt deze benadering een gestructureerde en effectieve aanpak voor persoonlijke ontwikkeling.

Empirische verkenning van het innerlijk bewustzijn:

De eerste fase van Dual Pathway Horse Coaching omvat een empirische (ervaringsgerichte) verkenning van ons innerlijk bewustzijn. Door gebruik te maken van observatietechnieken, leer je bewust te worden van emoties, gevoelens, gedachten en overtuigingen. Paarden fungeren in deze stap als niet-oordelende waarnemers en bieden een waardevolle bron van feedback, wat leidt tot verhoogde zelfbewustwording en inzicht.

Fysiologische aspecten van bewustzijn:

Na het verkennen van het innerlijk bewustzijn, richten we ons op de fysiologische aspecten van bewustzijn. Door gebruik te maken van lichaamsgerichte interventies, word je aangemoedigd om je bewust te worden van je lichaam en de spanningen die zich hierin kunnen bevinden. Deze benadering bevordert ontspanning, lichaamsbewustzijn en zelfregulatie.

Cognitieve modificatie:

Gedurende het hele coachingstraject wordt cognitieve modificatie toegepast om belemmerende gedachten en overtuigingen te identificeren en te transformeren. Deze benadering is gebaseerd op het idee dat veranderingen in onze denkprocessen kunnen leiden tot veranderingen in ons gedrag en onze emoties, wat uiteindelijk kan leiden tot verbeterd psychologisch welzijn en functioneren. Cliënten leren nieuwe denkpatronen te ontwikkelen die hen ondersteunen bij persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Dual Pathway Horse Coaching biedt een ervaringsgerichte en onderbouwde benadering voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Door de kracht van paarden te combineren met andere coachingsmethodieken, kan je een beter begrip ontwikkelen van jezelf en je capaciteit om positieve veranderingen in je leven aan te brengen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.